Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок блокади у Криму подорожчала городина – Чубаров


Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

Наслідком блокади анексованого Росією Криму на півострові подорожчала сільськогосподарська продукція. Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

«Ми знаємо тенденції, які відбуваються на території півострова. Певні види продукції дорожчають. Все, що пов’язано з рослинництвом, з продукцією городництва, поставлялося з материка», – заявив Чубаров.

Тим часом на Херсонщині, за повідомленням міністерства аграрної промисловості і продовольства України, через блокаду Криму накопичилися 30 тисяч тонн овочів.

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова окупована Російською Федерацією і за її постачання несе відповідальність країна-окупант.

За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму доти, доки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

XS
SM
MD
LG