Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі порушень Мінських угод не було – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, жовтень 2015 року
Проросійські сепаратисти, жовтень 2015 року

За добу у зоні проведення АТО порушень Мінських домовленостей не було, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Українські військові також повідомляють про завершення підготовки озброєння та військової техніки для початку другого етапу відведення.

З 20 жовтня розпочинається реалізація другого етапу відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів включно на відстань не менш як 15 кілометрів від фактичної лінії зіткнення, додають у штабі АТО.

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що за минулу добу зафіксували дев’ять порушень режиму тиші нібито з боку українських військових. Бойовики угруповання «ЛНР» не повідомляють про ситуацію на території, яку вони контролюють.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту у частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи – після того, як сторони дотримуватимуться режиму тиші.

Перший етап відведення сторонами зброї від лінії зіткнення розпочався у два тижні тому у секторі «Північ», що в частині території Луганщини, і передбачав відведення на 15 кілометрів від лінії контакту з кожного боку спочатку танків, потім артилерії, мінометів калібру до 100 міліметрів включно.

Другий етап, так само поступовий за типами озброєнь, у секторі «Південь», що охоплює невелику частину Луганщини і всю Донеччину, має протривати 24 дні.

XS
SM
MD
LG