Доступність посилання

ТОП новини

СЕС Києва: в чотирьох дітей виявили гепатит А


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Столична Держсанепідслужба повідомляє про четвертий випадок вірусного гепатиту А у дитини.

Як повідомляє прес-служба відомства, в усіх чотирьох п’ятирічних дітей виявлено гепатит А, вони відвідували старшу групу дошкільного навчально закладу № 672 у Дніпровському районі.

Нині троє хворих госпіталізовані до інфекційного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2, ще одну дитину не госпіталізували, додають у столичній Держсанепідслужбі.

За 9 місяців цього року в Києві зареєстровали 246 випадків захворювання на вірусний гепатит А, що на 23,2% вище від показника аналогічного періоду минулого року – проти 195 випадків.

«Близько 70% усіх хворих на гепатит А зареєстровано у Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах столиці, – зазначає головний санітарний лікар Києва. – Можемо констатувати, що у цьому році захворюваність зросла серед усіх вікових груп та контингентів».

Гепатит А – хвороба печінки, хвороба, пов’язана із відсутністю безпечної води, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною. Інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки, може викликати симптоми, що ослаблюють здоров’я. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14–28 днів.

XS
SM
MD
LG