Доступність посилання

ТОП новини

Окулов: Росія надіслала вже три пропозиції Києву щодо переговорів про заборону польотів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Міністерство транспорту Росії і «Росавіація» готові до переговорів із українською владою про скасування заборони авіаперельотів між Україною і Росією. Про це повідомив заступник міністра транспорту Росії Валерій Окулов.

За його словами, російська влада надіслала вже три пропозиції Києву.

«Ми направили три пропозиції – дві від Мінтрансу, одне від «Росавіації» – про проведення консультацій. Це у нас передбачено угодою про повітряне сполучення – там є стандартна фраза про те, що у випадку конфліктних ситуацій всі питання вирішуються шляхом консультацій авіаційної влади. Тут рішення з боку України ухвалили, а консультації не провели. Тому перше, що ми пропонуємо, – давайте проведемо консультації», – сказав він.

Російський чиновник зауважив,що перервати повітряне сполучення «зовсім неправильно».

Напередодні агентство «Росавіація» повідомило, що ще в п’ятницю, 16 жовтня, направило до Державіаслужби України листа з пропозиціями терміново провести переговори щодо повітряного сполучення між двома країнами, яке через дії Москви має перерватися з 25 жовтня.

Раніше, наприкінці вересня, Україна наклала санкції на низку російських авіакомпаній через порушення ними норм двосторонньої міжурядової угоди про повітряне сполучення: 27 компаній, серед них такі найбільші, як «Аерофлот» чи «Трансаеро», потрапили під санкції через багаторазове незаконне порушення ними повітряного простору України в перебігу польотів між Росією і тимчасово окупованим Кримом. Крім того, ще дві українські авіакомпанії з Криму теж потрапили під обмеження після того, як їх незаконно «націоналізував» так званий уряд російської окупаційної влади на півострові.

Тим російським компаніям, що опинилися під санкціями Києва, з початку зимової навігації 25 жовтня заборонено здійснювати рейси до України. Водночас інших російських авіакомпаній із-поза меж санкційного списку це обмеження не стосується. Але у відповідь на безпідставне рішення Росії заборонити польоти всім українським компаніям Україна заявила, що відтак теж заборонить польоти всім російським авіакомпаніям, доки Москва не скасує своїх заборон.

XS
SM
MD
LG