Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає Туреччину до швидкого розслідування смерті британської журналістки


Жаклін Саттон
Жаклін Саттон

Обставини смерті журналістки Жаклін Саттон мають бути швидко встановлені, заявляє представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович.

«Мої щирі співчуття родині, друзям і колегам Джекі Саттон. Вона була справжнім адвокатом свободи слова, її смерть є великою втратою для журналістики», – заявила Міятович.

«Сподіваюся, що розслідування, почате владою Туреччини, принесе швидкі і чіткі відповіді на питання, що оточують її смерть», – додала вона.

Журналістку, що боролася за права жінок, директора іракської філії громадської правозахисної організації «Інститут висвітлення війни і миру» британку Жаклін Саттон знайшли мертвою за нез’ясованих обставин в аеропорту Стамбула. Туди вона прилетіла в суботу ввечері рейсом з Лондона і прямувала до Ербіля, столиці автономного курдського регіону Іраку.

Турецька преса пише, що жінку знайшли троє російських туристів повішеною в туалеті.

50-річна Саттон працювала колись телеведучою на ВВС, займала різні посади в гуманітарних організаціях та ООН. Вона вивчала становище жінок-журналістів в Іраку й Афганістані у Центрі арабських та ісламських досліджень при Австралійському національному університеті в Канберрі. На посаду директора Інституту висвітлення війни і миру була призначена у червні, після того, як її попередник Аммар аль-Шахбандер загинув в Багдаді в результаті вибуху автомобіля, начиненого вибухівкою.

XS
SM
MD
LG