Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США розпочинає турне Європою та Близьким Сходом


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі розпочинає сьогодні турне Європою та Близьким Сходом. Його поїздка триватиме до 25 жовтня. Головною темою перемовин буде ізраїльсько-палестинська криза та сирійський конфлікт, заявили в Держдепартаменті.

Очікується, що Керрі проведе окремі зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і президентом Палестини Махмудом Аббасом, а також зустрінеться з королем Йорданії Абдаллою в Аммані.

Водночас російські ЗМІ пишуть, що у планах Джона Керрі також зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, а серед тем обговорення буде також конфлікт на сході України.

Держсекретар США також проведе окремі зустрічі з міністрами закордонних справ Саудівської Аравії і Туреччини.

Нинішнє турне Джона Керрі має на меті дипломатичним шляхом приборкати спалах насильства, викликаного зокрема через чутки, що Ізраїль хоче захопити територію на Храмовій горі, де розташована мечеть Аль-Акса – третя за значенням святиня ісламського світу. Ізраїль спростовує ці наміри і звинувачує палестинців у поширенні небезпечних чуток і підбурюванні.

Крім того, під час поїздки Керрі має намір порушити тему загострення сирійського конфлікту, поглибленого, за оцінкою адміністрації Барака Обами, не в останню чергу через військову інтервенцію Росії, здійснену минулого місяця.

XS
SM
MD
LG