Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пропонує звільнити 42% керівництва центрального апарату ДФС


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує звільнити близько 42% працівників центрального апарату Державної фіскальної служби і 15% вищих чиновників на місцях, які не пройшли люстраційну перевірки.

Він нагадав, що два тижні тому дав доручення Міністерству юстиції та спецдепартаменту з питань люстрації щодо перевірки Державної фіскальної служби, перевірили 344 особистих справи вищого керівництва ДФС – центрального апарату та всіх обласних підрозділів.

«За результатами перевірки 42% вищого керівництва центрального апарату ДФС підлягають негайному звільненню, 15% керівників у областях також підлягають звільненню. І я вимагаю після завершення перевірки негайно від керівника ДФС виконати закон і звільнити 42% центрального апарату служби та 15% апарату обласних керівників підрозділів ДФС, як цього вимагає закон», – сказав прем’єр на засіданні уряду.

Напередодні директор департаменту з питань люстрації Мін’юсту Тетяна Козаченко повідомила, що в центральному апараті ДФС 42 відсотки не мають права обіймати свої посади. У територіальних органах Фіскальної служби підпадають під люстрацію 15 відсотків службовців

Водночас голова ДФС Роман Насіров повідомив, що процес оновлення кадрів в ДФС вже розпочато і станом на сьогодні вже змінено понад 600 керівників, а до кінця року очікується скорочення штату служби на 20 відсотків. За його словами, вдвічі буде скорочено і кількість територіальних органів – податкових інспекцій та збільшено кількість центрів із обслуговування платників податків.

Закон «Про очищення влади», що передбачає люстрацію посадовців в Україні за низкою критеріїв, набув чинності 16 жовтня 2014 року.

XS
SM
MD
LG