Доступність посилання

ТОП новини

Податківці «назбирали грошей» на підвищення соцстандартів – голова ДФС


Роман Насіров
Роман Насіров

Державна фіскальна служба України збільшила надходження до державного бюджету, і це дає змогу підвищити соціальні стандарти, як планує уряд, заявив голова ДФС Роман Насіров.

«Ми виконали завдання уряду і забезпечили державний бюджет з перевиконання. Це дало змогу збільшити обсяг бюджету та підвищити пенсії й мінімальні зарплати», – наголосив голова ДФС.

Він пояснив, про яку саме суму йдеться.

«За дев’ять місяців цього року платники податків сплатили 341,4 мільярда гривень до бюджету. Взятий платниками податків темп дав змогу перевиконати план на 20 мільярдів гривень, понад 15 мільярдів з яких підуть на підвищення зарплат і пенсій», – зауважив Роман Насіров. За його словами, в цих умовах виграли сумлінні платники податків: для них переплати за ПДВ й іншими податками і зборами зменшилися.

Серед заходів, які дали змогу зібрати більше податків, Насіров називає електронне адміністрування податку на додану вартість (яке, на його думку, зводить до мінімуму повернення фіктивного ПДВ,) протидія оформленню фіктивних кредитів і початок очищення лав самої ДФС.

Насіров заявив про понад 70 кримінальних проваджень проти податківців за хабарництво і ще більш ніж 190 – за зловживання посадою. Для оптимізації роботи відомства Насіров обіцяє звільнити кожного п’ятого податківця, а нових працівників набирати тільки після незалежного тестування.

Водночас прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що треба звільнити більше половини працівників ДФС, причому 42% – у центральному апараті служби. При цьому Яценюк посилається на перевірку, яку провів Мін’юст.

XS
SM
MD
LG