Доступність посилання

ТОП новини

Пивоварський: уряд зареєстрував «Укрзалізницю» як публічне акціонерне товариство


Уряд зареєстрував публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», створене на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

«Щойно зареєстрували юридичну особу Публічне акціонерне товариство «Українська залізниця», – написав міністр на своїй сторінці в Facebook.

Раніше Кабмін затвердив чисельність правління створюваної на базі «Укрзалізниці» акціонерної компанії у складі 6 людей. У вересні Кабмін затвердив проект статуту публічного акціонерного товариства «Українська залізниця», також стало відомо, що акціонерне товариство, яке створюється на базі «Укрзалізниці», має залучити 229,88 мільярда гривень.

Пивоварський заявляв, що для реформування залізничної галузі необхідно внести низку законодавчих змін, а сам процес реформи займе кілька років, зокрема, необхідно прийняти новий закон про залізничний транспорт.

Урядовий законопроект про залізничний транспорт передбачає, що недержавним перевізникам дозволять працювати на українській залізниці, тарифи наблизяться до ринкових, стандарти – до європейських, а «Укрзалізниця» стане акціонерним товариством.

У Міністерстві інфраструктури сподіваються, що реформуючи галузь, Україна зможе залучити кошти на модернізацію колій і потягів. Експерти прогнозують, що швидкого приходу західних інвесторів у сферу залізничних перевезень чекати не варто.

XS
SM
MD
LG