Доступність посилання

ТОП новини

Давутоглу: якби аль-Асад залишився у Москві, Сирії було б краще


Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу
Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявляє, що втручання Росії у Сирії демонструє підтримку Москвою режиму сирійського президента Башара аль-Асада. Так Давутоглу прокоментував візит аль-Асада до Москви.

Турецький прем’єр наголосив, що перехідний період у політичному процесі у Сирії має гарантувати відставку сирійського президента.

«Якби він залишився у Москві на довший термін, сирійському народові було б легше, а якщо б він залишився там назавжди, то у країні міг би початися справжній перехідний період», – сказав Ахмет Давутоглу у середу, 21 жовтня.

Він наголосив, що перехідний період у Сирії має проходити за підтримки всіх груп населення: мусульман, християн, алавітів, курдів і сирійських туркменів.

У вівторок, 20 жовтня, президенти Росії та Сирії Володимир Путін і Башар аль-Асад провели переговори у Москві. Вони обговорили хід російської військової операції у Сирії, боротьбу з бойовиками і різні аспекти двосторонніх відносин.

Туреччина є противником режиму сирійського президента Башара аль-Асада і вважає за необхідне домагатися його відходу з політичної арени.

Член НАТО Туреччина неодноразово скаржилася, що російські військові літаки, які беруть участь в авіанальотах у Сирії, порушували турецький повітряний простір.

XS
SM
MD
LG