Доступність посилання

ТОП новини

У Кіровограді стартував набір до патрульної поліції


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Кіровограді в четвер, 22 жовтня, почали набір до нової поліції, повідомив речник МВС Артем Шевченко.

За його словами, 250 поліцейських мають набрати до 12 листопада, а вже після різдвяних свят почати навчання.

«У новому 2016 році місто отримає і нову назву, і нову патрульну поліцію», – написав Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Проте поліцейські розпочали виконувати свої обов’язки, у тестовому режимі, ще з 4-го липня у Києві. Наразі патрульні також працюють в Одесі, Львові, Харкові. Набір у нову патрульну службу триває ще у низці українських міст.

На початку серпня в МВС обіцяли, що в Україні через три місяці національна поліція замінить міліцію. Тоді у МВС повідомили, що протягом місяця з дня опублікування закону буде створено новий центральний орган виконавчої влади – Національну поліцію, його керівника призначатиме Кабмін за поданням прем’єр-міністра України на підставі пропозиції міністра внутрішніх справ України.

Відповідно до норм закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

Нова патрульна служба є одним із нововведень, запропонованих концепцію реформування МВС. Перехід до нової форми патрулювання триватиме, як прогнозують, до півроку.

XS
SM
MD
LG