Доступність посилання

ТОП новини

Садовий погрожує компанії Порошенка демонтувати незаконну вивіску


Комунальні служби міста Львова демонтують незаконну вивіску нового магазину «Рошен», якщо компанія президента Петра Порошенка не зробить цього сама у термін, визначений законом, сказав мер міста Андрій Садовий в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Якщо компанія «Рошен», загальноукраїнська, загальносвітова, дозволяє собі у Львові встановити вивіску в магазині без жодного погодження, без жодного дозволу, яка повністю дисонує з історичним середовищем, – це неповага до громади міста. Тому, звичайно, було ухвалене моментальне рішення про демонтаж. На це виділено десять днів, десять днів, коли компанія може сама це зробити», – сказав Садовий.

«Якщо вона це не зробить сама, то прийдуть майстри з драбиночкою, вилізуть, демонтують, покладуть на склад, і все. Потім офіційно має компанія звернутися, заплатить штраф», – додав мер Львова.

19 жовтня міська влада видала припис на демонтаж незаконної вивіски компанії «Рошен» на вулиці Валова у Львові.

Політичні сили президента Порошенка і мера Львова Садового є частинами чинної парламентської коаліції, але дедалі частіше фракції конфліктують через політичні питання, такі, як зміни до Конституції.

Андрій Садовий говорить, що в його рішенні щодо вивіски «Рошен» ніякої політики немає. «Яка різниця, чи це компанія президента, чи прем’єра, чи будь-якого платника податків України, чи іноземця? Для всіх має бути закон однаковий», – говорить Садовий.

Компанія «Рошен» вже не вперше намагається обійти закони під час ведення власної господарської діяльності. Минулого місяця компанія намагалася отримати 20 гектарів землі в місті Борисполі під Києвом для нової фабрики, оминаючи земельний аукціон, передбачений законодавством. Про це повідомляла програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG