Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Люксембургу: ЄС не скасує санкції без виконання всіх пунктів Мінських угод


Прем’єр-міністр Люксембургу Ксавьє Беттель заявляє, що питання посилення або ослаблення санкцій щодо Росії залежатиме від виконання Мінських угод.

«Якщо Мінські угоди не будуть виконуватися – будуть нові санкції, якщо будуть виконані – тоді ми будемо говорити про інші питання», – заявив Беттель під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком.

Він також наголосив, що всі пункти Мінських домовленостей мають бути виконані у повному обсязі.

«Якщо лише один пункт виконується, то ми ж не можемо зняти санкції. Санкції є результатом розгляду ситуації», – додав прем’єр-міністр Люксембургу.

Росія уже неодноразово заявляла, нібито не є учасником Мінських домовленостей і не зв’язана ніякими зобов’язаннями, а є, мовляв, лише «гарантом» цих домовленостей. Водночас російська сторона є активним учасником переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема, у нормандському форматі та у складі Мінської контактної групи.

Захід запровадив санкції проти Росії окремо через анексію Криму і через російську підтримку бойовиків на сході України. Із мінськими домовленостями пов’язують долю другого з цих пакетів.

XS
SM
MD
LG