Доступність посилання

ТОП новини

Кредит довіри українців до нової поліції обмежений – опитування


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Три чверті жителів Києва, Львова, Одеси і Харкова, де працює нова поліція, довіряють поліцейським, але кредит цієї довіри обмежений – про це йдеться у соціологічних опитуваннях, які представили сьогодні у Києві соціологи дослідницького центру SPHERA.

Як повідомив керівник центру, соціолог Олександр Шульга, поряд із довірою до нової поліції респонденти вказали на те, що співробітники нової поліції не досягли належного професійного рівня, їм потрібні час і практика для набуття досвіду. Але водночас, на думку опитаних, нова поліція не корумпована і захищає права громадян, на відміну від старої міліції.

«Старій міліції повністю довіряв 1% українців, а частково довіряли 5-7% максимум. І робота нової поліції для людей – це не довіра до поліцейських у чистому вигляді (ось, вони вже все зробили і ми їм довіряємо), а це бажання вірити, це такий кредит довіри», – повідомив Шульга, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що близько 85% киян висловило абсолютну довіру патрульній поліції після двох перших місяців їхньої роботи (від 4 липня цього року). Керівник Департаменту патрульної служби МВС України Олександр Фацевич повідомив, що завдяки нові патрульній поліції у Києві зросла кількість правопорушень, розкритих «по гарячих слідах».

Тим часом, міжнародні правозахисні організації рекомендують Україні докорінно реформувати міліцію і систему правоохоронних органів у цілому.

XS
SM
MD
LG