Доступність посилання

ТОП новини

Палестинці закликають до масових протестів у «день гніву»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Палестинські сили закликають до проведення масових акцій на Західному березі Йордану і в Східному Єрусалимі на знак протесту проти дій Ізраїлю у «день гніву» 23 жовтня.

За кілька годин до оголошення, за повідомленням ізраїльських військових, палестинець поранив ножем ізраїльського солдата на Західному березі, після чого був поранений іншими військовими.

Державний секретар США Джон Керрі після зустрічі з ізраїльським прем’єром Біньяміном Нетаньягу 22 жовтня в Берліні висловив «обережний оптимізм» щодо можливості зменшення напруженості між ізраїльтянами і палестинцями.

За останні два тижні десять ізраїльтян загинули в результаті нападів з ножами, а 47 палестинців або арабських громадян Ізраїлю вбиті.

Спалах насильства в Ізраїлі й на Західному березі стався через неясність статусу мечеті аль-Акса, третьої за значенням ісламської святині на Храмовій горі, яку за останній час почали відвідувати праві депутати ізраїльського Кнесету і релігійні діячі. Це викликало побоювання палестинців щодо можливості зміни статусу мечеті і спонукало їх здійснювати напади на ізраїльтян.

XS
SM
MD
LG