Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за добу ніхто з військових на сході не постраждав


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході України зафіксували п’ять збройних провокацій із боку бойовиків, але ніхто з українських військових не постраждав, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«Увечері противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї й гранатометів у Пісках та Опитному. Також мала місце збройна провокація в Широкиному. Окупанти вели неприцільний вогонь у бік українських позицій. Завдяки правильно організованій службі й уважності за добу внаслідок бойових дій ніхто з наших військових не загинув і не постраждав», – сказав Лисенко.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах заявляють, що ЗСУ тричі обстріляли їхні позиції. При цьому про поранених чи жертви не повідомляють. Сайти луганських сепаратистів не містять повідомлень про обстріли.

Останніми тижнями в зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із тим, що сторони конфлікту під наглядом представників ОБСЄ почали відводити малокаліберну зброю від лінії зіткнення. Учора заявили про завершення відведення танків на всіх напрямках.

XS
SM
MD
LG