Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті перед виборами наймасовішим є порушення правил благоустрою – «Опора»


Найтиповішим і наймасовішим порушенням під час місцевих виборів на Прикарпатті є порушення правил благоустрою населених пунктів, найбільше таких – в Івано-Франківську. Про це повідомив 23 жовтня координатор Громадянської мережі «Опора» в області Іван Маруняк.

Правила благоустрою ігнорували 14 партій з 15, які беруть участь у виборчому процесі. Як повідомили дещо раніше в обласній організації КВУ, не поширював листівки лише «Опозиційний блок».

Всі інші розміщували матеріали у непризначених для агітації місцях – на електромережах, деревах, парканах, фасадах будинків. Зафіксовані також факти розміщення агітаційних матеріалів у транспорті, на пам’ятках архітектури, автостанціях. За словами Маруняка, так «прикрашали» місто ті, хто обіцяє дбати про благоустрій, «не порушили цю вимогу закону хіба щодо метро, бо його в Івано-Франківську нема».

Водночас в «Опорі» зазначають, що на цих виборах кількість чорного піару, брудних технологій значно зменшилася. Одним із прикладів таких технологій називають фальшиві анонси приїзду до Івано-Франківська голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі листівками без вихідних даних, стилізованих під агітаційні матеріали Блоку Петра Порошенка «Солідарність», причому прізвище було написане з помилкою.

У день виборів 25 жовтня на Прикарпатті працюватиме шість мобільних груп «Опори», які спостерігатимуть за проведенням голосування і підрахунком голосів на виборчих дільницях.

Загалом на Івано-Франківщині понад тисячу виборчих дільниць. На 84 місця в обласній раді є 870 кандидатів, а на 528 місць у районні ради – понад 4300 претендентів.

XS
SM
MD
LG