Доступність посилання

ТОП новини

У Кишиневі близько 100 людей вимагали звільнити з-під варти політика Ренато Усатого


У Кишиневі вимагали звільнити з-під варти опозиціонера Усатого (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

У Кишиневі вимагали звільнити з-під варти опозиціонера Усатого

Близько 100 людей у суботу, 24 жовтня, провели ходу в столиці Молдови Кишиневі, а згодом влаштували мітинг перед будівлею Національного антикорупційного комітету. Демонстранти вимагали звільнення з-під варти голови «Нашої Партії» і мера міста Бєльці Ренато Усатого, передає молдовська служба Радіо Свобода.

Політик Ренато Усатий, якого влада Молдови вважає проросійським, був затриманий у п’ятницю. У суботу йому пред’явлене звинувачення в порушенні таємниці листування, повідомив прокурор Денис Ротару після допиту політика, який тривав понад три години.

Усатого звинувачують у незаконному прослуховуванні та оприлюдненні телефонних розмов екс-прем’єра Влада Філата, які стосувалися вкрадених у 2014 році з молдовських банків 10 мільярдів лей (це близько мільярда доларів), тобто п’ятої частини ВВП країни. Як випливає з матеріалів прослуховування, поширених 19 жовтня, Філат розмовляв про ці гроші з ізраїльсько-молдовським підприємцем Іланом Шором.

Шор у травні 2015 року був затриманий за підозрою у виведенні мільярда доларів з трьох молдавських банків. Проти колишнього прем'єра також порушена кримінальна справа. Слідчі виявили документи, що доводять зв’язок Філата з фірмами, причетними до шахрайських схем і звинуватили його в корупції і зловживанні службовим становищем. 18 жовтня суд ухвалив рішення про арешт Філата на 30 діб.

XS
SM
MD
LG