Доступність посилання

ТОП новини

«Укроп» заявляє про порушення на понад 100 виборчих дільницях


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Партія «УКРОП» повідомляє про порушення на понад 100 виборчих дільниць по всій країні. Зокрема, за словами голови юридичного департаменту партії Віталія Греня, йдеться про підкуп виборців, винесення бюлетенів з дільниць та агітацію за деяких кандидатів.

«Також в місті Добропілля Донецької області хід голосування контролює представник компанії ДТЕК. Як повідомляють наші активісти, це відбувається на виборчій дільниці 140766», – наголосив Грень.

В прес-службі ДТЕК Енерго Радіо Свобода повідомили, що це дійсно був працівник «Добропілля-Вугілля», але він не порушував закону.

«Працівник перебував за межами виборчої дільниці, телефонував колегам та просто нагадував, що треба піти на вибори. Це була його персональна ініціатива», – наголосили в прес-службі компанії.

За словами керівника Київського міського штабу партії Олега Калініченка, підкуп виборців фіксується зокрема в столиці України.

«Головні порушення у гуртожитках. Зокрема в Голосіївському районі затримано 5 студентів, 2 з яких виносили бюлетені з дільниці. За нашою інформацією за кожний голос платять по 200 гривень», – заявив Калініченко.

Він наголосив, що затримані студенти навчаються в двох вузах, у тому числі в Національному університеті біоресурсів та природокористування.

Голова штабу також повідомив, що партія ініціює відміну виборів в місті Сватове Луганської області. Наразі партія готує необхідні документи та заяву з цього приводу.

Партія зафіксувала чисельні порушення в Київській області. За словами голови обласної організації Володимира Майбоженка, є фото та аудіофіксація підкупу виборців і агітації за кандидатів від однієї з партій.

Порушення зафіксовані в містах Буча і Бориспіль, а також селищах Васильківського району Київської області. За голоси тут платять від 100 до 200 гривень, наголосив Майбоженко.

Раніше у Комітеті виборців України заявили, що у зоні ризику щодо проведення повторних виборів наразі низка населених пунктів. У міліції повідомляли про проведення перевірки за 54 повідомленнями про підкуп виборців.

XS
SM
MD
LG