Доступність посилання

ТОП новини

Низька явка пов’язана із відсутністю запиту громадян на місцеву владу – політтехнолог


Політолог Сергій Гайдай
Політолог Сергій Гайдай

Явка на місцевих виборах в Україні залишається низькою через нерозуміння громадянами значення органів місцевої влади. Таку думку висловив політтехнолог Сергій Гайдай в прес-центрі партії «Укроп».

«Наша країна залишається дуже централізованою. Люди звикли, що усе вирішується в одному кабінеті – на Банковій, в Адміністрації президента. Дещо вирішується у Верховній Раді, тому на цих виборах явка вища», – заявив Гайдай.

На думку політтехнолога, люди не розуміють, що 80% їхніх потреб вирішується саме місцевою владою.

Очікувати під кінець голосування на зростання явки виборців не варто, зауважив Гайдай.

«Під вечір люди масово не приходять. Просто до дільниць доходить більше молоді та самостійних громадян, а не так званих «бюджетників», – заявив політолог.

Громадянська мережа «Опора» заявляла, що станом на 16:00 явка на місцевих виборах по всій Україні складає 36,2%. Голосування триватиме до 20:00.

Місцеві вибори в Україні тривають 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, у Маріуполі та Красноармійську, вже заявили, що волевиявлення громадян не відбудеться через порушення.

XS
SM
MD
LG