Доступність посилання

ТОП новини

Партія «Укроп» визнала, що, скоріш за все, не проходить в Київраду


андидат у мери Києва від партії «УКРОП» Геннадій Корбан під час голосування у Дніпропетровську, 25 жовтня 2015 року
андидат у мери Києва від партії «УКРОП» Геннадій Корбан під час голосування у Дніпропетровську, 25 жовтня 2015 року

Згідно із даними екзит-полу «SOCIS» та партійних опитувань, партія «Укроп» матиме фракції у трьох українських містах – Дніпропетровськ, Івана-Франківськ і Луцьк. Такі дані опитування зачитав у прес-центрі партії політолог Микита Потураєв.

Згідно з даними екзит-полу, який проводився лише по Дніпропетровську, партія «Укроп» отримала 31,7% голосів виборців, на другому місці «Опозиційний блок» – вони мають 30,1%, третє місце – партія «Громадська сила» з 9,4%, а четверте місце у президентської партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 7,4%.

Об’єднання «Самопоміч», згідно з даними екзит-полу, набрала 4,6% та не проходить в Дніпропетровську міськраду.

Екзит-пол також проводився щодо виборів Дніпропетровського міського голови. Борис Філатов, кандидат від «Укропа», отримав 39,1%, а його найближчий конкурент Олександр Вілкул – 33,1%.

Згідно із партійними опитуваннями, «Укроп» матиме також фракції в Луцьку та Івано-Франківську, але скільки місць вони отримують – поки що невідомо.

«По Києву є різні данні, але, скоріш за все, результат по нашій партії відрізняється від того, який нам обіцяли соціологи. Вони вважали, що ми заведемо фракцію в Київраду, але при явці більше 40%. Але ми бачили, що явка була низькою», – заявив Потураєв.

За даними екзит-полу «Соціального моніторингу» на замовлення Комітету виборців України, на виборах до Київської міської ради партія «Укроп» отримала 2,6 відсотка підтримки виборців.

Сьогодні в Україні проходили місцеві вибори. За даними КМДА, станом на 17:30 явка виборців складала близько 35% виборців на всіх 1089 виборчих дільницях.

XS
SM
MD
LG