Доступність посилання

ТОП новини

Горковенко: низька явка на місцевих виборах – через спотворене уявлення повноважень влади


Володимир Горковенко
Володимир Горковенко

Низька явка на місцевих виборах в Україні 25 жовтня пов’язана із спотвореним уявленням в суспільстві повноважень влади. Про це Радіо Свобода повідомив завідувач відділу департаменту інформаційної політики Адміністрації президента Володимир Горковенко під час спільного з телеканалом «Еспресо» марафону.

«В суспільстві спотворене уявлення про те, хто вирішує конкретні справи в політиці, думаю, що пройде певний час і Вони будуть більш політично свідомі, і будуть розбиратися і до кого стукати з конкретними проблемами», – сказав Володимир Горковенко.

За його словами, необхідний певний час, щоб відбулися зміни в свідомості громадян з приводу того, хто і які проблеми повинен вирішувати після виборів.

«Треба, щоб пройшов певний час, щоб люди розуміли, що з розбитими дорогами, невідремонтованим парканом, з холодними батареями треба йти до місцевої влади, а не стукатись невідомо куди», – сказав Горковенко.

Явка виборів в Україні, за даними громадських спостерігачів, станом на 16 годину неділі становила трохи більше 36 відсотків, у Києві – 42-44%.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, в Маріуполі та Красноармійську, вже заявили про те, що волевиявлення громадян не відбудеться через порушення. Виборчі дільниці закрились о 20:00, почався підрахунок голосів.

XS
SM
MD
LG