Доступність посилання

ТОП новини

Старі схеми порушень на виборах продовжують працювати – Єрмолаєв


Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв

Місцеві вибори 25 жовтня продемонстрували, що старі схеми порушень на виборах досі продовжують працювати. Про це Радіо Свобода заявив Андрій Єрмолаєв, директор експертно-аналітичної групи «Нова Україна», під час спільного з телеканалом «Еспресо» марафону.

«На цих виборах «джентельменський набір»: гроші, підробка бюлетенів, маніпуляції з комісіями. Проблема не втому, що нема нічого нового, а в тому, що старе – продовжує працювати», – сказав Єрмолаєв.

За його словами, ці вибори також продемонстрували втручання влади у виборчий процес.

«Влада так активно займалася виборами, що навіть губернатори займались пропагандистською кампанією», – сказав Єрмолаєв і додав, що нинішні вибори продемонстрували слабкі місця української демократії.

«Після сьогоднішнього дня ми знаходимось перед ризиком дискримінації національної демократії. Потрібен новий політичний план перезавантаження. І це має бути не кінцем, а початком», – сказав Єрмолаєв.

Раніше в МВС України повідомляли про майже півтисячі порушень на виборах, з яких понад півсотні – підкуп виборців. Водночас спостерігачі зауважували, що вони не були такими, що суттєво вплинуть на хід голосування.

У неділю в Україні проходили місцеві вибори, зараз триває підрахунок голосів.

XS
SM
MD
LG