Доступність посилання

ТОП новини

Корбан оцінив місцеві вибори для влади на «одиницю»


Геннадій Корбан
Геннадій Корбан

Лідер партії «Укроп», кандидат у мери Києва Геннадій Корбан оцінив хід виборчого процесу для влади на «одиницю». Про це він заявив Радіо Свобода під час спільного з телеканалом «Еспресо» марафону.

«Я оцінюю цю виборчу кампанію для влади на кіл (одиницю – ред.) у всіх розуміннях цього слова. Ми говорили на самому початку, що оскільки це місцеві вибори, то центральна влада не повинна делегувати на них своїх васалів», сказав Корбан.

Партійці з «Укроп», за його словами, фіксували випадки, коли голови областей агітували за партію влади. Ці факти Корбан назвав «ганебними».

Геннадій Корбан на місцевих виборах голосував у Дніпропетровську, за місцем реєстрації.

Згідно із даними екзит-полу «SOCIS» та партійних опитувань, партія «Укроп» матиме фракції у трьох українських містах – Дніпропетровськ, Івана-Франківськ і Луцьк. Згідно з даними екзит-полу, який проводився лише по Дніпропетровську, партія «Укроп» отримала 31,7% голосів виборців, на другому місці «Опозиційний блок» – вони мають 30,1%, третє місце – партія «Громадська сила» з 9,4%, а четверте місце у президентської партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – 7,4%. Згідно із партійними опитуваннями, «Укроп» матиме також фракції в Луцьку та Івано-Франківську, але скільки місць вони отримують – поки що невідомо.

За даними екзит-полу «Соціального моніторингу» на замовлення Комітету виборців України, на виборах до Київської міської ради партія «Укроп» отримала 2,6 відсотка підтримки виборців.

Сьогодні в Україні проходили місцеві вибори.

XS
SM
MD
LG