Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» прогнозує другий тур виборів за міського голову Запоріжжя


«Опора» прогнозує другий тур голосування за міського голову Запоріжжя
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

«Опора» прогнозує другий тур голосування за міського голову Запоріжжя

На підставі аналізу трьох езит-полів, проведених у Запоріжжі, представники громадянської мережі «Опора» прогнозують, що вибори міського голови Запоріжжя пройдуть у два тури. Наразі лідерами є самовисуванець Володимир Буряк та представник «Блоку Петра Порошенка «Солідраність» Микола Фролов.

«На першому місці серед кандидатів – це Буряк. На другому – Фролов. На третьому, несподівано для багатьох соціологів – Гришин (кандидат від партії «Укроп»). І далі розташовуються Сін (нинішній міський голова), Кальцев (кандидат від партії «Наш край») і Старух (Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»). Тобто ймовірність другого туру є дуже великою. Можу сказати майже з 90% впевненістю, що у нас в Запоріжжі буде другий тур виборів міського голови», – розповів координатор виборчих програм «Опори» у Запорізькій області Дмитро Арабаджиєв.

За проаналізованими «Опорою» даними екзит-полів, на виборах до Запорізької міської ради лідирує «Опозиційний блок».

«На першому місці – це «Опоблок». На другому-третьому – залежно від того, хто проводив (екзит-пол) – це або «Солідарність», або «Укроп». І далі також розташовуються з різними результатами «Самопоміч», «Наш край», «Нова політика» і «Батьківщина»,– зазначив Арабаджиєв.

Явка виборців у Запоріжжі, за даними міської виборчої комісії, склала 44%.

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в окремих тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Виборчі дільниці закрились о 20:00, почався підрахунок голосів.

Раніше голова ЦВК повідомляв, що повторне голосування на виборах мерів великих міст територіальні виборчі комісії призначать на 15 листопада у разі, якщо не буде абсолютного переможця за підсумками голосування 25 жовтня.

Загалом у 35 містах України з населенням понад 90 тисяч вибори міських голів відбуваються за мажоритарною системою абсолютної більшості, тобто кандидати мають отримати 50% плюс один голосів виборців

XS
SM
MD
LG