Доступність посилання

ТОП новини

США розширюють розслідування можливого обходу санкцій проти Росії з боку Deutsche Bank


Логотип Deutsche Bank на даху штаб-квартири фінансової установи в Москві
Логотип Deutsche Bank на даху штаб-квартири фінансової установи в Москві

Слідчі США розширюють розслідування у справі про відмивання грошей, порушене проти одного з провідних банків Німеччини, Deutsche Bank. Фахівці з’ясовують, діяльність фінансової установи в Росії на тлі повідомлень про можливі порушення міжнародних санкцій, повідомляє The Financial Times.

За цими даними, об’єктом ретельного вивчення є угоди, проведені московським офісом Deutsche Bank. Транзакції відбувалися в доларах США, до них імовірно причетний колишній співробітник банку, який є громадянином США.

Це одне з перших відомих американських розслідувань щодо компанії, яка представлена на Wall Street, пов’язане з потенційним порушеням західних санкцій проти Росії, запроваджених після анексії Криму.

Розслідування стосується так званих «дзеркальних угод» на суму близько 65 мільярдів доларів.За цією схемою, російські клієнти через московський офіс Deutsche Bank купували цінні папери за рублі, а згодом через лондонський офіс цієї ж фінансової установи продавали ці папери вже за іноземну валюту, в тому числі долари США.

XS
SM
MD
LG