Доступність посилання

ТОП новини

Кремль заперечує повідомлення про цивільні жертви російських ударів у Сирії


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі заперечують повідомлення правозахисної організації Human Rights Watch про те, що російські авіаудари в Сирії могли призвести до жертв серед цивільного населення.

«Ми знаємо, що величезна кількість повідомлень, газетних качок, навмисних зливів, скажімо так, щодо наслідків військово-повітряної операції, яку здійснюють там Збройні сили Росії, ми в останні кілька тижнів фіксуємо дуже багато… Я думаю, це одне з них», – сказав речник президента Росії Дмитро Пєсков сьогодні в Москві.

25 жовтня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила Росію в порушенні правил ведення війни в Сирії і загибелі близько 60 мирних жителів, більше половини з яких – діти. Правозахисники закликали Москву провести розслідування. «Щонайменше два повітряних удари в північному місті Хомс 15 жовтня 2015 року місцеві жителі вважають здійсненим Росією, мабуть, порушивши закони війни. За даними жителів, повітряні удари вбили в цілому 59 цивільних людей, у тому числі 33 дітей і командира місцевої збройної опозиційної групи. Росія повинна розслідувати напади», – йдеться в повідомленні правозахисної організації.

XS
SM
MD
LG