Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті вибори пройшли «більш-менш чесно» – КВУ


Місцеві вибори в Івано-Франківській області пройшли «більш-менш чесно», заявив керівник обласної організації Комітету виборців України Максим Лисюк і подякував за це усім партіям і кандидатам.

«Ми не зафіксували дуже значних порушень, ми не зафіксували значних фактів підкупу виборців, ми не зафіксували каруселей», – сказав Лисюк.

Водночас в КВУ повідомили про дві спроби підкупу виборців – в Рогатинському районі і в Івано-Франківську, однак не вдалося встановити ані суму, яку пропонували, ані за кого з депутатів. Серед наймасовіших порушень – голосування без паспортів, таких випадків було до п’яти відсотків.

Найбільшою ж проблемою називають низьку активність виборців. Загалом в області – близько 52%, в Івано-Франківську – 47,3%, що є нижчим показником, ніж на виборах 2010 року. За словами представника КВУ Сергія Гайдея, «античемпіоном серед міст Франківщини став Калуш, де явка виборців становила всього 42 %».

За попереднім підрахунком голосів, до Івано-Франківської обласної ради проходить шість партій. Найбільше голосів набирає «Блок Петра Порошенка – Солідарність», далі – «Батьківщина», «Свобода», «Укроп», «Самопоміч» і «Воля».

Місцеві вибори в Україні проходили 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Активність виборців склала 46,62%.

XS
SM
MD
LG