Доступність посилання

ТОП новини

Терещенко заявляє про використання адмінресурсу у Глухові


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Кандидат в мери Глухова Мішель Терещенко заявив, що проти нього та його команди на виборах використовувався адмінресурс і він не міг проводити повноцінну передвиборчу кампанію.

«Перемогти на виборах було дуже важко, було масивне використання адмінресурсу про ти нас. Нам не дали жодного білборду, жодного приміщення для зборів, використовувався чорний піар», – сказав Мішель Терещенко в коментарі Радіо Свобода.

«Я відчуваю свою відповідальність за те, щоб забезпечити європейський рівень життя в маленькому українському місті Глухові. Люди чекають змін, очищення від корупції міської ради. Ми будемо це робити швидко і рішуче», – додає він.

Штаб Мішеля Терещенка заявляє про його впевнену перемогу на виборах міського голови Глухова. Водночас офіційних результатів виборів ще немає, у територіальній міській виборчій комісії очікують отримання протоколів від всіх дільниць.

Раніше сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що, за попередніми оцінками міжнародних спостерігачів неурядових організацій, на місцевих виборах був відсутній адміністративний ресурс.

За даними сумської обласної міліції, у день голосування надійшли 44 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, порушення є незначними. Спостерігачі громадянської мережі «Опора» та Комітету у виборців України повідомляли про понад тисячу порушень під час проведення місцевих виборів, однак, незважаючи на це, вибори загалом визнають демократичними.

Мішель Терещенко народився у Франції, але вже понад десять років живе в Україні. У березні цього року з рук президента Петра Порошенка він отримав паспорт громадянина України.

У XIX та на початку XX століть Терещенки були відомими українськими промисловцями та благодійниками. Прадід Мішеля Терещенка Микола Терещенко також обирався міським головою Глухова.

XS
SM
MD
LG