Доступність посилання

ТОП новини

Суд у США відмовився переглядати справу торговця зброєю Віктора Бута


Віктор Бут
Віктор Бут

Окружний суд у Нью-Йорку відмовився переглядати справу громадянина Росії Віктора Бута, який відбуває 25-річний термін в американській в’язниці за спробу змови з метою вбивства американських громадян шляхом продажу зброї колумбійським повстанцям.

На суді Бут стверджував, що колишній компаньйон Ендрю Смулян, який свідчив проти нього, був агентом американського уряду. Крім того, він заявив про нові докази своєї невинуватості, через які нібито має бути проведений новий судовий процес, повідомляє агентство Reuters.

Проте суддя відмовив Буту в повторному судовому розгляді, пояснивши, що докази повинні були бути знайдені до початку суду. За його словами, закон дозволяє провести нове судове засідання лише в «екстраординарних випадках».

У вересні 2013 року року апеляційний суд у Нью-Йорку відхилив прохання Бута переглянути вирок. Тоді російський громадянин вказував на незаконність екстрадиції з Таїланду.

45-річний колишній радянський офіцер Віктор Бут вважався одним з найбільших приватних торговців зброєю в світі. Він був заарештований навесні 2008 року в Таїланді, де вів переговори з «представниками колумбійських повстанців», під виглядом яких виступали американські агенти. Наприкінці 2010 року влада Таїланду видала Бута Сполученим Штатам. У квітні 2012 року він був засуджений до 25 років за ґратами.

XS
SM
MD
LG