Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Боровик заявляє про 80 порушень на виборах мера Одеси


Олександр Боровик
Олександр Боровик

Кандидат на посаду міського голови Одеси Олександр Боровик заявляє про фіксацію його штабом 80 порушень закону під час виборів і підрахунку голосів 25 жовтня.

«Або буде другий тур, у якому замість кумів у комісіях будуть волонтери, або все перераховуватимемо і переглядатимемо з першого кола. Матеріали з порушеннями вже пішли до прокуратури», – написав Боровик у Facebook.

Він вказує, зокрема, на протокол однієї з дільничних комісій, у якому число голосів за його опонента виправлене з «306» на «506».

«У нас у штабі є цей протокол. У ньому справді видно, що спочатку було написано навпроти прізвища чинного мера цифра 306, яку потім рукою виправили на 506. Просто як першокласник – поставивши «гачок» зверху в інший бік, зробивши з трійки п’ятірку. Тільки якщо дитина може це зробити зі своєї наївності, ці пройдисвіти роблять свої фокуси цинічно», – наголосив кандидат на посаду міського голови Одеси.

Громадянська мережа «Опора» увечері 26 жовтня за результатами паралельного підрахунку голосів за протоколами з мокрими печатками в Одесі повідомила, що чинний мер Геннадій Труханов здобув понад половину голосів виборців – 51,64%. Друге місце, за цими даними, посідає представник «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Боровик з результатом 24,78%.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та окремих тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Центральна виборча комісія повідомила, що явка на виборах становила 46,62%.

XS
SM
MD
LG