Доступність посилання

ТОП новини

У Грозному розпочалося судове засідання у справі Карпюка і Клиха – адвокат


Адвокат Ілля Новиков
Адвокат Ілля Новиков

Верховний суд російської Республіки Чечня 27 жовтня продовжує розгляд по суті справи стосовно двох українських громадян – Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. Про це у Twitter повідомив адвокат Ілля Новиков.

За його словами, засідання у справі Карпюка і Клиха почалося з оголошення, що троє присяжних захворіли, включно зі старшиною. «Нового старшину швидко вибрали, прокурор почав зачитувати вступну заяву», – відзначив адвокат.

«Всі вільні місця в залі зайняті людьми, які відмічалися в списках на вході. По виду держслужбовці, всім за 30. Не студенти на практиці», – наголосив Ілля Новиков.

За версією російського слідства, Клих і Карпюк були членами організації УНА-УНСО, і в кінці 1994 – на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія. 12 жовтня у Грозному розпочався розгляд по суті справи стосовно цих двох українських громадян.

26 жовтня український консул вперше за півтора року отримав дозвіл відвідати Станіслава Клиха та Миколу Карпюка в тюрмі. За словами Іллі Новикова, консул засвідчив шрами від тортур через півтора року після завдання травм.

XS
SM
MD
LG