Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: рада коаліції знову не домовилася про дату виборів в Маріуполі


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Рада коаліції поки не досягла домовленості щодо дати проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську на Донеччині, повідомив голова парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко.

«Дві фракції коаліції «Блок Порошенка» і «Народний фронт» внесли проект закону про перенесення дати голосування на 15 листопада. Керівник ЦВК і його заступник підтвердили, що це єдиний легітимний спосіб забезпечити волевиявлення жителів Маріуполя», – заявив Луценко.

Проте, за його словами, представники фракцій «Самопоміч» та «Батьківщина» взяли час на проведення подальших консультації зі своїм керівництвом.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, в Маріуполі та Красноармійську, вибори не відбулися через порушення, зокрема, через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій. За даними міліції, на Донеччині голосування не відбулося у Маріуполі та Красноармійську, де виборчі бюлетені не були завезені у 205 та 30 дільничних виборчих комісій.

25 жовтня Луценко закликав голів фракцій зібратись 26 жовтня на раду коаліції «для законодавчого опрацювання механізму проведення місцевих виборів у Маріуполі до кінця поточного року». 26 жовтня рада коаліції не змогла домовитися щодо виборів у Маріуполі та Красноармійську.

У ЦВК заявили, що у Маріуполі і Красноармійську у разі необхідності перевибори можуть відбутися 15 листопада, призначення нової дати виборів – за Верховною Радою.

XS
SM
MD
LG