Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ЛНР» дозволили агентствам ООН продовжити роботу – Сайдік


Спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік
Спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік

Підтримувані Росією сепаратисти в Луганській області погодилися зняти заборону на постачання гуманітарної допомоги установами ООН.

«Я з задоволенням оголошую, що за отриманою нами інформацією, агентства ООН зможуть працювати в деяких районах Луганської області», – сказав спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік 27 жовтня в Мінську.

Він висловив сподівання, що сепаратисти в Донецькій області також невдовзі наслідують цей приклад.

Угруповання «ДНР» та «ЛНР», визнані в Україні терористичними, раніше наказали установам ООН, зокрема, представникам Всесвітньої продовольчої програми, залишити регіон, посилаючись на невиконання ними вимог акредитації.

Під цю заборону також підпадали приватні гуманітарні організації, такі, як «Лікарі без кордонів», що реалізували програму боротьби з туберкульозом у в’язницях Донеччини. Їх бойовики звинувачували в незаконному поширенні психотропних препаратів.

Послаблення заборони на роботу гуманітарних місій відбулося після критики таких дій із боку президента України Петра Порошенка і досягнення нових домовленостей на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 27 жовтня.

XS
SM
MD
LG