Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає спростувань загибелі цивільних у Сирії внаслідок її авіаударів


Заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов
Заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов

Москва вимагає від НАТО, країн Заходу, Саудівської Аравії та Туреччини офіційного роз’яснення змісту повідомлень про загибель цивільних у Сирії внаслідок російських авіаударів або спростування таких повідомлень.

Якщо Росії «не будуть представлені докази або офіційні спростування, ми вважатимемо, що цей інформаційний бруд є частиною інформаційної війни проти Росії», заявив 27 жовтня заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов.

Військові аташе кількох посольств у Росії були викликані для надання роз’яснень із цього приводу, додав Антонов.

Росія розпочала свою повітряну кампанію в Сирії 30 вересня.

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) звинуватила Росію в порушенні правил ведення війни в Сирії і загибелі близько 60 мирних жителів, більше половини з яких – діти. Про це йдеться в опублікованому 25 жовтня звіті організації.

23 жовтня сирійське бюро спостереження за правами людини, що працює у Великій Британії, повідомило з посиланням на свої джерела на місцях, що внаслідок повітряних ударів авіації Росії в Сирії вбиті не менш як 446 людей, і понад третина з них – цивільні.

Громадянська війна у Сирії триває п’ятий рік. За цей час там загинули понад 250 тисяч людей, а половина мешканців втратити свої будинки. У 2011 році у Сирії проживало 23 мільйони людей.

XS
SM
MD
LG