Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ не зможе проконтролювати відведення зброї на Донбасі – військовий експерт


Ігор Козій, полковник, військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва
Ігор Козій, полковник, військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва

Спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі не зможуть повністю проконтролювати відведення зброї від лінії розмежування сторін конфлікту на Донбасі. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій.

За його словами, територія, на якій розташовується відведена зброя має бути огороджена «серйозним парканом, щоб не було спокуси виїхати за межі».

«При ній повинен постійно перебувати представник ОБСЄ, всі 24 години на добу. Постає питання: а хто йому це дасть? ОБСЄ дало йому такі повноваження? Однозначно, що ні – ніхто йому цього не дозволить і однозначно він не зможе цього робити з різних адміністративних, процесуальних, юридичних та інших моментів», – наголосив експерт.

28 жовтня штаб АТО і сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомили про відведення від лінії розмежування артилерії калібром до 100 міліметрів. Ще раніше від лінії зіткнення були відведені танки.

Останніми тижнями в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із тим, що сторони конфлікту під наглядом представників ОБСЄ почали відводити малокаліберну зброю від лінії зіткнення.

XS
SM
MD
LG