Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині міліція розслідує факти можливих фальсифікацій на виборах


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міліція Одеси розслідує факти можливих фальсифікацій під час заповнення протоколів дільничними виборчими комісіями Одеси.

«27 жовтня на сайтах деяких інтернет-видань з’явилися повідомлення про те, що члени дільничних комісій із виборчих дільниць на вулиці Академіка Корольова та Шклярука заповнювали уточнені протоколи підрахунків голосів безпосередньо в холі територіальної виборчої комісії Київського району. Крім того, на виборчій дільниці на вулиці Академіка Корольова члени комісії начебто виправили цифру в протоколі на користь одного з кандидатів», – йдеться в повідомленні прес-служби управління МВС України в Одеській області.

За даними голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, міліція розслідує три кримінальних провадження за фактами фальсифікації виборчих документів, зараз ведеться розслідування за фактами виготовлення зовні схожих на бюлетені документів та підкидання їх під час підрахунку голосів, а також виправлення членами виборчої комісії кількісних показників у протоколах підрахунку голосів.

Саакашвілі, який на цих виборах підтримував кандидата на посаду міського голови Сашу Боровика, заявив, що спостерігачами були зафіксовані виправлення протоколів голосування на користь опонента – Геннадія Труханова. Проте в міліції не уточнювали, на користь кого з кандидатів були здійснені фальсифікації.

Сьогодні Саша Боровик збирає мітинг біля Одеського окружного адміністративного суду, де буде розглядатися адміністративний позов про порушення під час підрахунку голосів в першому турі виборів на посаду міського голови Одеси.

Вчора Одеська міська виборча комісія оголосила нинішнього мера Одеси Геннадія Труханова переможцем виборів міського голови. Труханов набрав 52,9% голосів виборців, таким чином він переміг у першому турі. Друге місце посів радник голови Одеської ОДА Саша Боровик, за нього проголосували 25,7% виборців.

XS
SM
MD
LG