Доступність посилання

ТОП новини

«Блок Порошенка» готує судовий позов через події в Павлограді


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

«Блок Петра Порошенка-Солідарність» готує судовий позов через події в Павлограді, повідомляється у twitter партії.

27 жовтня Центральна виборча комісія ухвалила рішення, згідно з яким вирішила не виділяти додаткових коштів на проведення другого туру виборів мерів у містах із кількістю виборців менше ніж 90 тисяч людей. Роз’яснення ухвалене у зв’язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тисячі виборців, проте на виборах павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тисячі виборців, і згідно із законом в цьому місті не може бути другого туру виборів мера.

У Комітеті виборців України вважають, що Центральна виборча комісія грубо порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда.

У Павлограді протестують через це рішення ЦВК.

У Павлограді за підсумками голосування 25 жовтня лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови Павлограда, він уже балотувався на посаду мера в 2010 році від «Батьківщини», але програв.

XS
SM
MD
LG