Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську на близько 10 дільниць перераховуватимуть голоси


У Дніпропетровську на близько 10 дільниць перераховуватимуть голоси виборців на виборах до міської ради. Про це поінформували в Громадянській мережі «Опора».

За даними організації, перерахунок може змінити шанси партій «Відродження» і «Самопоміч» на входження до міськради, адже ці політсили, за даними паралельного підрахунку голосів, балансують на межі 5%.

«Партії «Відродження» не вистачає 169 голосів, щоб потрапити до міської ради. Це дуже маленька частка. Можливо, на якійсь дільниці знайдеться 5 голосів, на іншій – 10, таким чином набереться 169. Це не вплине глобально. Але для партій «Відродження» чи «Самопоміч», які на межі, це може вплинути суттєво», – зазначив довготерміновий спостерігач «Опори» Денис Давидов.

Причиною перерахунку спостерігач назвав неякісну роботу членів дільничних комісій.

Окрім того, в «Опорі» Радіо Свобода повідомили, що кілька дільниць Дніпропетровська перераховуватимуть голоси виборців на виборах до обласної ради.

Міська ТВК продовжує приймати бюлетені й протоколи від дільничних виборчкомів. Жодних офіційних результатів виборів у місті поки що не оприлюднено.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня у всіх регіонах, окрім анексованого Росією Криму та в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей. Водночас, у кількох містах, зокрема, в Маріуполі та Красноармійську, вибори не відбулися через порушення, зокрема, через незабезпечення бюлетенями дільничних виборчих комісій. За фактом зриву проведення виборів у Красноармійськутакож відкрили кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG