Доступність посилання

ТОП новини

У Павлограді ТВК призначила другий тур виборів мера – довірена особа кандидата


Павлоградська міська територіальна виборча комісія склала протокол про результати виборів 25 жовтня 2015 року і ухвалила рішення про другий тур виборів. Про це Радіо Свобода повідомив довірена особа кандидата Євгена Терехова Едуард Станько.

За його даними, за рішення ТВК про другий тур проголосували 11 членів із 17-ти. Датою повторних виборів буде 15 листопада.

Станько додав, що «постанова ЦВК сформульована таким чином, що рішення про проведення другого туру має по факту ухвалити місцева ТВК». Він також зазначив, що «постанова ЦВК тільки сформульована як постанова, насправді це лише роз’яснення, відтак юридичної сили не має».

У ТВК поки що офіційно не повідомляли про ухвалення рішення про другий тур. Радіо Свобода намагається отримати підтвердження інформації там.

За офіційними даними з комісії, голоси виборців (40918 павлоградців) розподілилися так: на першому місці Анатолій Вершина («Опозиційний блок») з 34,53% (14 130 голосів), на другому – Євген Терехов («Укроп») з 17,94% (7341 голос), на третьому – Іскандер Іскандеров («Радикальна партія Олега Ляшка») з 12,7% (5198 голосів), на четвертому – Іван Метелиця («Відродження») з 10,82% (4427 голосів). Решта кандидатів набрали по менш ніж 10% голосів.

Тим часом, під Павлоградським міськвиконкомом у середу відбувається акція за другий тур виборів, ініційована представниками «Укропу» і прихильниками кандидата політсили Євгена Терехова. За словами активістів, принаймні до вечора вони розходитись не збираються.

У вівторок ввечері на офіційному сайті ЦВК з’явився текст постанови з роз’ясненням щодо встановлення результатів виборів мерів міст.

«Якщо територіальною виборчою комісією під час складання протоколу про результати виборів міського голови встановлено, що кількість виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях у відповідному єдиному одномандатному виборчому окрузі, є меншою ніж 90 тисяч, підстави для прийняття рішення про проведення повторного голосування відсутні», – йдеться у роз’ясненні.

Роз’яснення ухвалене у зв’язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тисячі виборців, проте на виборах павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тисячі виборців, і, згідно із законом, в цьому місті не може бути другого туру виборів мера.

У Павлограді за підсумками голосування 25 жовтня лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови Павлограда, він уже балотувався на посаду мера в 2010 році від «Батьківщини», але програв.

XS
SM
MD
LG