Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Криму заочно арештував Чубарова


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Глава Меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров 28 жовтня на своїй сторінці у Facebook опублікував постанову Київського районного суду Сімферополя, в якій йдеться про його заочний арешт.

«Постановою Київського районного суду Сімферополя від 6 жовтня 2015 року мені, як «обвинуваченому в скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 280.1 Кримінального кодексу Росії обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до двох місяців, вирахування якого визначено судом з моменту екстрадиції на територію Росії або фактичного затримання на території Росії». Підставою для ухвалення зазначеного рішення стало звернення до суду Слідчого відділу УФСБ Росії по Криму і Севастополю», – написав Чубаров.

У Криму судові і правоохоронні органи про заочний арешт Чубарова не повідомляють.

Раніше російський прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що слідчий відділ управління російського ФСБ в Криму порушив кримінальну справу проти глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова через «заклики до порушення територіальної цілісності держави».

Чубарову заборонили на п’ять років в’їзд на територію Росії, а також анексованого нею Криму.

XS
SM
MD
LG