Доступність посилання

ТОП новини

В Іспанії розпочалося розслідування щодо Volkswagen


Національний суд Іспанії у середу, 28 жовтня, розпочав попереднє розслідування щодо можливого шахрайства автовиробника Volkswagen під час установки програмного забезпечення, що підтримує екологічні стандарти деяких дизельних двигунів.

Справу порушили на прохання прокурорів, які вважають, що Volkswagen порушив закони щодо захисту прав споживачів та скоїв злочини проти довкілля через шкідливі викиди вироблених автомобілів.

Суд зобов’язав компанію представити судді «всі офіційні заяви у цій справі», а також список всіх автомобілів, які опинилися у центрі скандалу та інформацію про встановлення програмного забезпечення при проведенні в Іспанії випробувань на викиди дизельних двигунів.

Діяльність Volkswagen викликала обурення минулого місяця, коли компанія визнала, що 11 мільйонів автомобілів по всьому світу, оснащених дизельними двигунами, були оснащені так званими нейтралізуючими пристроями, які активують управління забрудненням під час випробувань на викиди, але відключаються, коли автомобіль у дорозі.

Компанія Volkswagen раніше у середу оприлюднила свій перший чистий збиток за 15 років у третьому кварталі через скандал, і попередила про збитки, яких буде завдано прибутку компанії за весь 2015 рік. Щодо діяльності Volkswagen відкриті кримінальні справи через порушення нормативних актів у низці інших країн, у тому числі Франції, Німеччини, Італії та Сполучених Штатах.

XS
SM
MD
LG