Доступність посилання

ТОП новини

Поклонська: Чубарову дозволений в’їзд до Криму, його чекають російські спецслужби


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

Російський прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що депутату Верховної Ради України, главі Меджлісу кримськотатарського народу Рефату Чубарову відкритий в’їзд на територію Криму.

«Ми чекаємо громадянина Чубарова – нехай приїжджає до нас. Органи попереднього слідства його тут чекають у Криму», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Крім того, Поклонська повідомила, що правоохоронні органи півострова «працюють» щодо всіх активістів та організаторів блокади Криму: «Це ті громадяни, які порушують законодавство абсолютно відносно всіх».

За її словами, проводяться перевірки, зокрема, щодо підриву електроопор і щодо нібито вимагання грошей у водіїв транспорту на адмінкордоні з Кримом.

«З деяких питань порушені кримінальні справи. Щодо інших проводяться слідчі дії», – зазначила Поклонська, не уточнивши деталі.

Як стало відомо проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії, офіційних документів про дозвіл на в’їзд Чубарову до Криму поки немає.

У середу, 28 жовтня, Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook опублікував постанову Київського районного суду Сімферополя, в якому йдеться про заочний арешт глави Меджлісу.

Раніше російський прокурор Криму Наталія Поклонська заявила, що слідчий відділ управління російського ФСБ в Криму порушив кримінальну справу проти глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. За її словами, кримінальну справу порушено за заклики до порушення територіальної цілісності держави.

Поклонська уточнила, що справу порушено за статтею 280,1 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії).

Раніше Чубарову заборонили на п’ять років в’їзд на територію Росії, а також анексованого нею Криму.

XS
SM
MD
LG