Доступність посилання

ТОП новини

Поклонська: стягування у Криму боргів перед українськими банками незаконне


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

Російський прокурор окупованого Криму Наталія Поклонська заявляє про незаконність діяльності колекторів щодо стягнення з кримчан заборгованості перед українськими банками.

«Діяльність колекторів та інших структур щодо стягнення з кримчан кредиторської заборгованості перед українськими банками є шахрайством», – написала Поклонська у середу, 28 жовтня, на своїй сторінці у Facebook.

Під час прес-конференції у Сімферополі Наталія Поклонська закликала громадян звертатися до правоохоронних органів у разі, коли колектори чи представники різних фірм намагатимуться вимагати такі борги.

Напередодні так званий «голова» Криму Сергій Аксьонов закликав ввести мораторій на стягнення боргів з кримчан перед українськими банками.

Аксьонов уже заявляв, що стягнення кредитів з кримчан неможливо до повного погашення українськими банками своїх зобов’язань перед жителями півострова, він застеріг різні колекторські компанії від приходу у Крим.

Раніше компанія «Фондовий конверс-центр» провела прес-конференцію, на якій її керівники заявили, що викупили кредити кримських вкладників перед Ощадбанком Росії та Альфа-банком. Компанія має безпосереднє відношення до Російському національному комерційному банку – обидва акціонерних товариства зареєстровані за однією адресою у Москві.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ і Захід не визнають це і вважають Крим і надалі українською територією.

XS
SM
MD
LG