Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко прибув на допит у ГПУ


Валентин Наливайченко (архівне фото)
Валентин Наливайченко (архівне фото)

Колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко прибув на допит у Головне слідче управління Генеральної прокуратури.

За його словами, він планує передати документи, зібрані співробітниками спецслужби, на підтвердження присутності «російського сліду» в розстрілах активістів Євромайдану взимку 2014 року в центрі Києва.

Раніше цього місяця начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що Наливайченка запрошують як свідка на допит, і спростував його заяви про надання ГПУ інформації про «російський слід» у вбивствах на Майдані.

«Наливайченко продовжує наполягати на тому, що він надав ГПУ дані, які вказують, що представники ФСБ керували снайперами на Майдані. Це зовсім не так… І такі голослівні заяви, які виглядають більше піаром для певних політиків, не тільки не сприяють, а перешкоджають розслідуванню подій на Майдані», – сказав Горбатюк.

Напередодні екс-глава СБУ Валентин Наливайченко заявив, що у травні 2015 року СБУ офіційним листом передала до ГПУ документи, які свідчать, що 20–21 лютого 2014 року в Україні перебував радник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков, також тоді була завезена зброя.

20 лютого 2015 року під час церемонії вручення державних нагород членам родин Героїв Небесної сотні президент України Петро Порошенко заявив, що помічник президента Росії Владислав Сурков керував організацією снайперських груп іноземців на Майдані.

Того ж дня голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що спецслужба має докази присутності в Україні під час подій на Майдані «кураторів» злочинів – генералів ФСБ Росії, а також російських снайперських груп, які цілили як у протестувальників, так і в співробітників МВС. У Росії ці заяви назвали «нісенітницею».

XS
SM
MD
LG