Доступність посилання

ТОП новини

Держфінінспекція виявила порушення у Мінагрополітики на 50 мільйонів гривень


©Shutterstock
©Shutterstock

Державна фінансова інспекція провела перевірку у міністерстві аграрної політики та продовольства і виявила фінансові порушення, що спричинили втрати на суму понад 50 мільйонів гривень.

У Держфінінспекції зазначили, що йдеться не лише про міністерство, а й про підприємства, установи і організації, що входять до сфери його управління.

«Зокрема, фінінспектори встановили нестачу державного майна та його незаконне відчуження загалом на суму більш як 13 мільйонів гривень….Керівники окремих філій державного підприємства «Конярство України» всупереч вимогам укладених з ними контрактів без відповідного погодження з органом управління реалізовували, а також вибраковували з подальшим продажем племінних генетичних коней на суму понад 4 мільйони гривень. А ще виявлено списання без погодження з держпідприємством «Конярство України» пального, мастила, насіння тощо на загальну суму понад 2 мільйони гривень», – йдеться у повідомленні.

Також під час ревізій навчальних закладів, що перебувають у сфері управління міністерства, фінінспектори зауважили низький рівень фінансової дисципліни під час використання бюджетних коштів та майна, зокрема, загальна сума виявлених порушень, що призвело до втрати ресурсів, на суму 19,4 мільйона гривень.

Матеріали ревізії центрального апарату міністерства передали до Міністерства внутрішніх справ України, а про її результати поінформували Службу безпеки України та Міністерство фінансів України.

За результатами перевірок у системі Мінагрополітики України, 166 людей притягнули до адміністративної відповідальності.

XS
SM
MD
LG