Доступність посилання

ТОП новини

Чернівецькі депутати перейменували понад півсотні вулиць


Депутати міської ради Чернівців перейменували понад півсотні вулиць у місті, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Шістьом вулицям повернули стару назву, розповів секретар міської ради Ярослав Кушнірик. Приміром, вулиця Штерна стала Банковою. Також низку вулиць і провулків назвали на честь історичних особистостей – замість Моріса Тореза з’явилась вулиця Ярослава Мудрого, Московську перейменували у вулицю Івана Северина, а Гайдара – на Пилипа Орлика. У місті з’явились і вулиці Бесарабська, Лемківська і Бойківська.

Нові назви замість старих, які пов’язані із тоталітарним режимом, порекомендували змінити в Українському інституті історичної пам’яті.

Перейменування повинні завершити до кінця листопада. Не вдалося депутатам дійти згоди щодо перейменування бульвару Героїв Сталінграда в бульвар Героїв Крут і вулиці Жукова – в Івана Ткача. Шанс зробити це знову у міських депутатів ще є, інакше це зробить обласна адміністрація, повідомив Ярослав Кушнірик.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів і про заборону пропаганди їхньої символіки, у травні його підписав президент України Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG