Доступність посилання

ТОП новини

Суд може не прийняти всі матеріали захисту Савченко – адвокат


Ілля Новиков
Ілля Новиков

Міський суд Донецька Ростовської області, в якому слухається справа українського штурмана Надії Савченко, може відмовитися приймати свідчення її невинуватості, отримані на території України, повідомляє адвокат Савченко Ілля Новиков.

«Поки що все йде до того, що всі матеріали, отримані в Україні, не будуть долучені до справи», – сказав Новиков у четвер, 29 жовтня.

До таких матеріалів, за його словами, можна віднести результати експертизи телефонних переговорів Надії Савченко 17 червня 2014, коли загинули російські журналісти Ігор Корнелюк і Антон Волошин, співучасть у вбивстві яких ставиться у провину Савченко, а також всі опитування свідків і офіційні документи від державних органів України.

Такий висновок адвокат зробив після того, як суддя Леонід Степаненко відмовився у четвер долучити до справи повідомлення української Генпрокуратури про підозри у причетності одного зі свідків звинувачення до викрадення Савченко.

«Суд відмовився долучати український матеріал, заявивши, що ми його отримали не процесуальним шляхом. Хоча я чітко пояснив, як я отримав його з рук заступника генерального прокурора України. На думку суду, такі документи потрібно пересилати у рамках міжнародного співробітництва. Я зараз поїду до Києва і спробую зробити так, щоб суд їх отримав з жовто-блакитної стрічкою, з візитною карткою – у рамках міжнародного співробітництва. Якщо суд хоче поставити питання так, що всі документи з України приходять через адвокатів незаконно, то нам нема про що говорити», – говорить Новиков.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG