Доступність посилання

ТОП новини

Інтенсивність вибухів у Сватовому зменшилася – адміністрація


Станом на 6:00 30 жовтня у місті Сватовому на Луганщині далі детонують боєприпаси на військових складах, але інтенсивність вибухів стала меншою, інформує Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

«Якщо опівночі їхня періодичність становила один вибух на 10 хвилин, то зараз один на годину», – ідеться в повідомленні обласної влади.

В адміністрації уточнили інформацію про потерпілих. Внаслідок розриву снаряда загинула жінка 1966 року народження, продавчиня в магазині «Люкс», осколкові поранення мають четверо військовослужбовців.

За даними влади, пошкоджено 9 п’ятиповерхівок, 6 чотирьохповерхівок та 20 триповерхових будинків.

«З міста евакуйовано пацієнтів Сватівської районної лікарні, будинок для літніх людей та школу-інтернат. Також вивезено понад 200 жителів міста, ще близько 500 жителів залишили територію населеного пункту на приватному автотранспорті», – розповів заступник керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив пізно ввечері 29 жовтня, що за фактом вибухів на артилерійських складах у Сватові Луганської області порушили кримінальне провадження за статтею тероризм.

Пожежа на складах у Сватовому розпочалася о 19:45 29 жовтня. Офіційної інформації про причини загоряння наразі немає. За попередньою інформацією, на складах зберігалося близько 3,5 тисяч тонн боєприпасів.

XS
SM
MD
LG