Доступність посилання

ТОП новини

Зі Сватового самостійно виїхали близько 5 тисяч жителів – ДСНС


Станом на ранок 30 жовтня зі Сватового, де проживають майже 20 тисяч людей, самостійно виїхали близько 5 тисяч жителів. Про це інформує Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

У відомстві також додають, що «рішенням виконувача обов’язків керівника обласної адміністрації Юрія Клименка... розпочато загальну евакуацію населення з м. Сватове».

«У зоні ураження розташовані 476 багатоповерхових та приватних житлових будинків, у яких проживають близько 6 тисяч осіб», – ідеться в повідомленні.

«З метою захисту організовано укриття 50% населення у найпростіших спорудах подвійного призначення (підвальні приміщення). Відключено газо- та електропостачання об’єктів міста в зоні можливого ураження», – додають рятувальники.

За повідомленням Міноборони, станом на 8:45 30 жовтня вибухи на території об’єднаного польового складу Збройних сил України в місті Сватовому припинилися, триває гасіння пожежі.

Пожежа на складах у Сватовому розпочалася близько 19:45 29 жовтня. Внаслідок вибухів, що стали наслідком пожежі, є щонайменше одна цивільна жертва, четверо військових поранені. Офіційної інформації про причини загоряння наразі немає. На складах зберігалося близько 3,5 тисяч тонн боєприпасів.

XS
SM
MD
LG